Nieuwsbrief april 2024

Focus
Focus hebben we als titel geschreven boven deze nieuwsbrief. Het hangt samen met de tekst uit Deuteronomium. Waar ligt u/jou en mijn focus? Het is een onderwerp wat we veel tegenkomen bij het werken met de jongeren. Hoe doe ik mijn werk? Focus ik me op dat waar ik mee bezig ben?
Maken zij, maar ook wij de juiste keuzes, door de Heere God op de eerste plaats te zetten en Hem lief te hebben? Dit betekent ook dat het vraagt om keuzes in ons leven, grote en kleine. Kiezen we voor leven in het licht, in de waarheid?

Vandaag had Pieter een gesprek met twee van onze werknemers. Het ging over keuzes, over de focus en de inzet die getoond moet worden. Zo proberen we op kleine schaal hen te leren volwassen keuzes te maken. Het is een pad dat we samen lopen.

Samenwerking met Tree of Life (TOL)
Op het gebied van landbouw hebben we een samenwerking met Tree of Life Ede.
Tree of Life is werkzaam in diverse Afrikaanse landen en traint lokale boeren om op een goede, duurzame en Bijbelse manier landbouw te bedrijven.
Ze lopen met mensen in armoede op, zodat deze de kans krijgen een bestaan op te bouwen.
Bij projecten zoals onder andere die van ons, komt Tree of Life langs, ze geven advies, helpen en ondersteunen daar waar nodig. Ze geven ook trainingen. Wij zullen D.V. begin mei zo’n training volgen in Malawi. We zullen een week lang ondergedompeld worden in de praktijklessen die Tree of Life daar geeft.

Foto’s van de tunnelkas

Regenseizoen
Nu ik deze nieuwsbrief schrijf regent het! In de 8 maanden die we hier zijn hebben we meer en meer de noodzaak van regen ervaren. De grond is droog en voedsel voor dieren is schaars.
Het is een zegen als er regen valt en daar staan we altijd bij stil. Soms rennen we naar buiten, voelen de druppels op onze lichamen en genieten het moment.

Langzaam merken we dat het zomerseizoen ten einde loopt en de winter zijn intrede doet. De nachten zijn langer, de zon komt later op en zo nu en dan hebben we frisse dagen. Dit is heerlijk, maar toch missen we de zon als deze er een dag niet is.

Van de thuisfrontcommissie

Op 1 mei 2024 lanceren wij via Instagram een veiling waarbij de opbrengst voor Lech Acharai zal zijn.
Er zijn verschillende producten zoals kinderkleding, sieraden maar ook fotoshoot of overnachting waar je op kunt bieden.
Om 12.00 uur op 24 mei zal de veiling sluiten.
Degene met het hoogste bod wint en zal het product thuisgestuurd krijgen.
Let op! Is het een fysiek product? Dan zijn de verzendkosten voor de koper.

Misschien heb je binnenkort een leuk product in huis!

Maandelijkse ondersteuning
Het maandelijkse leefgeld is voor Pieter en Corina nog niet gedekt.
Hiervoor vragen we graag uw steun. 
Wilt u Pieter en Corina maandelijks steunen zodat zij verder kunnen om de projecten op te zetten? 
Klik dan op de onderstaande knop.

U wordt doorverwezen naar de website van St. Light for the Children.
Als u naar beneden scrolt, vindt u de link die gekoppeld is aan het bankaccount.

Wij willen u namens Pieter en Corina hartelijk bedanken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *