Nieuwsbrief september 2023

‘Het hart van de mens overdenkt zijn weg,
maar de Heere bestuurt zijn voetstappen’.
Spreuken 16:9

Afscheid van Nederland
Woensdag 19 juli was het zover; onze vertrekdag, onze reis naar ons nieuwe thuis. 
Het betekende ook een afscheid. 
Afscheid van een land waar we zo’n 30 jaar woonden. 
Afscheid van zekerheden, cultuur en gewoonten. 
Afscheid van de Nederlandse keuken. 
Afscheid van ons thuis in Nederland. 
Afscheid van Coco, onze trouwe viervoeter, die helaas niet mee kon.

Het betekende het loslaten van onze ouders, broers/zussen, oom/tante zeggers, opa en een oma die voor ons vertrek overleed. 
Het loslaten van onze kerkelijke familie en vrienden waar je pijn voelt en de ongemakkelijkheid van de laatste uren. Waar we liefde zien in tranen, voelen in een omhelzing of horen in woorden. In praktijk ervoeren we hoe het is om offers te brengen. Anderzijds was er in dit alles een uitzien en verlangen om dienstbaar te zijn. Om onze levens in Zijn handen te leggen en afhankelijk te zijn van Hem. 

Een nieuw begin in Namibië
We zijn een week of 6 hier, als u deze nieuwsbrief ontvangt. We merken dat het lastig is ons nieuwe leven hier aan jullie over te brengen. Het is zo’n contrast met het leven in Nederland: geen water uit de kraan, maar water halen uit een bron; af en toe een dag zonder elektriciteit; een leven met minder haast. Het leert ons meer en meer dankbaar te zijn met de kleine zegeningen en in afhankelijkheid te leven.

Goedkeuring werkvisum
In onze eerste weken hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met alle papierwerk voor ons werkvisum. Qua documenten die we ingevuld moesten aanleveren is het veel werk om te zorgen dat het klopt. Tegelijk hebben we hierin echt een wonder van God mogen zien, dat we binnen 3 weken na ons eerste contact met de tussenpersoon, goedkeuring hadden op onze werkvisums. Normaliter wordt er een periode van 3-6 maanden aangehouden, tussen het eerste contact en de goedkeuring. 

Aankoop plot
Ook zijn we bezig met een stuk grond, het wordt hier een plot genoemd, aan te kopen. We hadden een plot op het oog en hebben hier meerdere bezichtigingen gehad en een bod gedaan. Maar vervolgens kwam er bij de makelaar informatie boven tafel die het zo goed als onmogelijk maakte om verder te gaan met de aankoop. We zijn nu nog steeds op zoek naar het juiste stuk grond waarop we ook groenten en fruit kunnen verbouwen. We hebben inmiddels verschillende contacten die voor ons een oogje in het zeil houden.  

Nieuwe auto
Tevens zijn we vanaf het eerste moment op zoek naar een auto, maar auto’s zijn hier schaars en onze zoektocht is nog volop bezig. We hebben bij diverse autodealers onze vraag uitstaan. Tegelijk moeten we zoeken bij ‘bekende’ mensen uit het dorp. We hebben meerdere malen een auto bekeken die op de foto’s er tip-top uitzag, maar die in werkelijkheid een oude kampeerauto was met vele gebreken.
Zoals de mensen hier zeggen: ‘Een mens moe nie haast nie’. We zetten daarom onze zoektocht voort. 

Onze dagen bestaan nu voornamelijk uit wat hand-en-spandiensten binnen St. Light for the Children, het aansturen van degenen die de diverse tuinen onderhouden, begeleiding geven bij de huiswerkklas, de keuken van Namibië leren kennen en relaties opbouwen. 

Dankpunten
+ Een goede aankomst en goede eerste weken in Namibië
+ Werkvergunning ontvangen voor 2 jaar

Gebedspunten
+ Voorspoedig proces aankomst container (verwacht 14 september in Walvis Bay, Namibië) 
+ Voorspoedige zoektocht en aankoop van een ‘plot’


Vanuit de TFC

We stellen onszelf als thuisfrontcommissie graag aan u voor. Van links naar rechts ziet u wie wij zijn en welke taken we uitvoeren. 

Voorzitter
Ik ben Arjan van de Pol, vriend en broeder uit de gemeente van Pieter en Corina. Woonachtig in Bennekom. Samen met mijn vrouw Annet hebben wij vier lieve kinderen; Levi, Hugo, Sophie en Suze van respectievelijk 13, 12, 8 en 5 jaar.

PR/Socials 
Ik ben Hendrijntje Kohli-Schouten, samen met mijn man Namit en dochtertje Inaya wonen we in Renswoude. Ik ben het zusje van Pieter, in oktober verwachten we ons 2e kindje. 

Penningmeester
Ik ben Johan Nagtegaal, al 50 jaar getrouwd met Riky Nagtegaal. Sinds 2005 gepensioneerd. Woonachtig in Ede en ben bij dezelfde gemeente aangesloten als Pieter en Corina. Op die manier gevraagd of ik de functie van penningmeester invulling wil geven.

Secretaris/activiteitencommissie
Ik ben Corrie Duits, schoonzus van Pieter en Corina. Samen met mijn man Marius en onze jongens Aron(6), Boaz(4) en Daan(4) wonen wij in Voorthuizen. 

Website

De website is bijna online, er wordt nog hard aan gewerkt. Mocht u meer informatie willen of vragen hebben dan kan u ons altijd contacten via de mail: info@lech-acharai.nl

Maandelijkse ondersteuning
Wij zijn nog op zoek naar mensen die Pieter en Corina maandelijks willen steunen.
Zou u dit willen? Dan kan dat via onderstaande knop.

Wij willen u namens Pieter en Corina
hartelijk bedanken
voor uw meeleven, gebed en ondersteuning!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *